Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Генерал Брадшоу ще обсъди оперативните възможности на Алианса

genГБ

Днес на официално двудневно посещение у нас пристигна заместник-върховният командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал сър Ейдриън Брадшоу от Великобритания.

В рамките на визитата си той ще се срещне със заместник-министъра на отбраната Димитър Кюмюрджиев, с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и ще посети 68-а бригада за специални операции.
По време на посещението на генерал сър Ейдриън Брадшоу ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с генерирането на сили за операции на НАТО, бъдещото сътрудничество в рамките на НАТО и провеждане на съвместни учения с Българската армия. В разговорите ще бъдат засегнати още операция „Решителна подкрепа“ в Афганистан (“Resolute Support”), развитието на кризата в Украйна и други теми, свързани с Балканския регион.
Генерал сър Ейдриън Брадшоу заема поста заместник-върховен командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО от март 2014 г. Той е вторият по ранг в командването на обединените сили на НАТО в Европа. Ключовият пост обикновено се заема от офицер от Великобритания или Германия. Сред основните му задължения са координацията на взаимодействието между НАТО и Европейския съюз, както и генерирането на сили за операции.

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n