Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

nojkaВ Плевенско заклаха пастир на крави

ГБ

Новозагорски криминалисти са задържали 52-годишния Й.М. по прякор Мишката за разпространение и търговия с наркотични вещества. Арестът е осъществен на 22 август под наблюдението на Районната прокуратура и Районния съд в Нова Загора.

От проведените оперативни действия полицейските служители установили, че Й.М. е организирал група по разпространението на хероин на територията на кв."Шести" в град Нова Загора, използвайки стопанисваното от него питейно заведение и доверени негови роднини, включително и малолетни лица. В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия в заведението и в дома му.  В заведението са установени група лица, употребяващи наркотични вещества, както и 106 пакетирани дози хероин, пари, мобилни телефони и други предмети и вещи, свързани с престъплението. На Й.М е наложена 72-часовата мярка.

А в Кюстендил  криминалисти от РУ Кюстендил са изкоренили 47 растения канабис от картофена нива в с. Неделкова Гращица. Установена е, че нивата била обработвана от 38-годишния софиянец А.Й. Видът на растенията е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство.

Плевен. В РУП - Левски е получен сигнал за ранен с нож мъж в село Обнова. Незабавно на място били изпратени полицейски екипи, които на улица "П. Р. Славейков", пред частен дом, открили безжизненото тяло на  34-годишен мъж от селото. От извършените оперативни действия е установено, че извършител на деянието е 42-годишен негов съселянин. Пред полицаите той заявил, че инцидентът е възникнал след спор и скандал, затова че по-младият е превеждал стадо с крави по улицата пред дома му. Уведомен е дежурен прокурор. Иззет е ножът, с който е извършено убийството. Извършителят е задържан за 24 часа. За престъпление по чл.115 от НК работа продължава разследващ полицай.

Освен това, множество контрабандни цигари, насипен тютюн и алкохол без акцизен бандерол са иззети при полицейски операции на територията на цялата страна.

   

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n