Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Докога ще се наливат грешни пари в т. нар. „елитен” спорт, за сметка на културата?!

companyГБ

По-силно от взрива край с. Иганово обаче гръмна една друга новина – тази за положителния допинг-тест на националния ни отбор по вдигане на тежести! Днес се оказа, че 11 щангисти от националните отбори по щанги са с положителни проби А от внезапния тест.

Всички те се подготвяха за предстоящото Европейско първенство в Тбилиси. На практика, това е целият ни национален отбор мъже и жени, с изключение на Александър Димитров, който бил на състезание на клубния си отбор в Германия. Веществото, което е открито като налично в организмите на спортистите е станозолол. Старши треньорът на националните отбори Иван Иванов недоумява как се е получило това! Така беше и на Олимпиадата в Сеул, ако помните – когато нашите юнаци твърдяха, че някой лош човек им е подменил пробите с урина.

Да, ама не! Просто защото системата на т. нар. „елитен” спорт е гнила и порочна. И ако не става дума за допинг, значи става дума за „черно тото”. И в двата случая прецакани сме всички ние!

Всъщност, аз отдавна искам да попитам на глас: „Защо има „спорт-тото”, а няма „културна лотария”, например? И още – Защо герои на нашето време трябва да бъдат неграмотните ритни-топковци и силиконовите кючекчийки, а не хората, които създават принадена стойност в областта на националната ни култура?

Даа, знам че въпросите ми са реторични. Защото тези, които трябва да ги чуят – Бойко и Веждито – са заети момчета. Заети с много по-важни, държавнически дела. Като тези – да пийнат по 2-3 уискита с де Ниро и Траволта и после да се снимат за спомен. Спомняте ли си ги?

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n