Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Рокери се събраха на поклонение в Бачковския манастир

rokeriГБ

Светлият празник на Благовещението на зачатието на Спасителя наш и Син Божи, Иисус Христос, бе тържествено отбелязан в цялата страна; с божествена Литургия днес почетоха големия празник и в светата Бачковска обител.

Богослужението бе водено от Месемврийския епископ Яков в съслужение с игумена на св. обител архим. Симон и всечестното братство на манастира. В словото си архим.Симон изтъкна човекоспасителния и съдбовен за човешкия род избор Господен – да изпроводи Сина Си, та да ни приобщи окончателно към вечния живот в жертвата на Единородния, изкупил човешката греховност и неразумност. В този свят ден православният български народ отдава почит на Пречистата Дева Богородица - онази, която бе избрана за достоен съсъд - да износи и ни принесе Освободилия ни от смъртта и погибелта.

В навечерието на Благовещение рокери от цялата страна се събраха в Бачковския манастир, за да се помолят за безавариен и безопасен сезон, яздейки железните си коне. Любителите на „двете колела” се помолиха пред Бачковската чудотворна икона на св. Богородица.На двора игуменът на манастира архимандрит Симон извърши водосвет и благослови рокерите, като им пожела благоразумие и без инциденти да се радват на скоростта.

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n