Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Министър Бъчварова завършва посещението си в Северна Америка

kanadaГБ

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бъчварова е на двудневно посещение в Канада.

Това е първа по рода си визита на български министър на вътрешните работи в северноамериканската страна. "Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България", заяви министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър по време на срещата си с вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Отава. Той поясни, че до една година този въпрос може да се разгледа. В  разговорите бяха обсъдени редица добри практики на канадската политика при интеграцията на имигрантите. Бе посочено, че икономическата логика, обществената подкрепа и наличието на гостоприемна местна общност са ключовите елементи за успешното интегриране на имигранти в страната.  По думите на вицепремиер Бъчварова, България би могла да се възползва от опита и подхода на Канада при интеграцията на бежанците у нас.
В рамките на първата визита на министър на вътрешните работи на България в Канада, вицепремиер  Бъчварова разговаря и с канадския си колега по обществена сигурност и извънредни ситуации Стивън Блейни. Тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци.
Своеобразна спирка в посещението на вицепремиера Бъчварова беше и канадският парламент, където бе проведен работен обяд с групата за приятелство между Канада и България. 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n