Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Чуйте православните пророчества за Последните времена

planetaГБ

В съвременния объркан свят стойността на понятието „пророк” и „пророчество” е силно девалвирала. И все пак, най-близо до библейския смисъл на думата, стоят православните благодатни старци.

Нека се вслушаме в техните думи, в опита си да подредим картината на т. нар. Последни времена.

Старецът иеросхимонах Серафим Вирицки е един забележителен подвижник на Руската православна църква, който се е прославил с много духовни дарове като прозорливост, чудотворство, изцеляване на болести. Починал е през 1949 година, като преди това предсказал, че ще има папа-славянин. Ето част от неговите пророчества:

"Когато Изтокът набере сила, всичко ще стане неустойчиво. Броят е на тяхна страна, но не само това: при тях работят трезви и трудолюбиви хора... Ще настъпи време, когато

ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАЗДИРАТ РУСИЯ НА ЧАСТИ.

На Далечния изток ръка ще сложат японците, а на Сибир - китайците, които ще започнат да се преселват, да се женят за руски граждани и в края на краищата с хитрост и коварство ще вземат територията на Сибир до Урал. А когато Китай пожелае да отиде по-нататък, Западът ще се възпротиви и няма да позволи..."

Друг благодатен старец е св. Паисий Светогорец /1924 – 1994/, който бе канонизиран преди два месеца от Вселенската патриаршия. Чуйте думите на новопросиялия гръцки светец:

„Шестмилието” ще стане началото на края. Шестимилието, за което говори св. Козма Етолийски, означава шестмилната зона на морския шелф. Това е тази тема, по която се караме напоследък с турците и заради която ще се спречкаме накрая.  Все едно, те няма да нахлуят в Гърция, но ще навлязат в тази шестмилна зона и тогава ще ги сполети велико бедствие от север, както говорят писанията, и всички техни замисли ще рухнат. Когато турският флот тръгне против Гърция и навлезе в тази зона, ще бъде унищожен напълно. Турците носят погибелта си в пояса. Ще претърпят поражение. Отначало турците ще помислят, че те ще победят, но това ще бъде гибелно за тях. Руснаците в крайна сметка ще спечелят и  Константинопол ще попадне в техни ръце. Тогава ние ще го получим обратно, руснаците трябва да го дадат на нас.”

- Ай-ай, няма да съм там да ви се възхищавам на марша, когато гръцката армия ще крачи към Константинопол! – така казал старецът на един гръцки офицер през 1992 година. - Това ще бъде началото на тези събития, които ще доведат до връщането в гръцки ръце на Града /Константинопол/.

ТУРЦИЯ ЩЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА

Старецът Паисий разказвал на някои други атонски поклонници, че турците ще бъдат унищожени и изтрити от картата завинаги, защото „тази страна няма Божието благословение”. Турция ще я разрушат нейните съюзници. Тя ще бъде разделена на 3-4 части, вече е започнало обратното броене. Гърците ще си вземат техните земи, арменците – своите територии, кюрдите – техните области. Проблемът на кюрдите е на път да се разреши. Това няма да се сбъдне сега, но много скоро. Когато прекрати своето съществуване родът, който сега управлява Турция /предсказанието е от началото на 90-те години/, ще се появи нов род политици, които ще се заемат с управлението и. Тогава и ще се случи разделянето на Турция. Много скоро молитвите, които са били произнесени под земята, ще бъдат чути Горе, и свещите, които са били запалени тук, ще бъдат запалени Там /старецът имал предвид гърците, които останали да живеят в Мала Азия като тайни християни/. Всичко това ще се случи в тези години. Времето дойде...

„В началото, когато започнат турските провокации в гръцките териториални води, няколко месеца ще гладуваме. – предупреждавал старецът. - Вие трябва да имате малки парчета земя, които да обработвате за да се прехранвате. Когато чуете по телевизията, че се говори за тази спорна шестмилна зона, трябва да знаете, че войната се приближава... След провокациите на турците, руснаците ще се спуснат към Проливите /Босфора и Дарданелите/, но не за да ни помогнат на нас, гърците. Те ще имат свои собствени интереси. Но без да го искат, ще помогнат на нас. Турците ще защитават Проливите, тъй като те имат стратегическо значение и ще струпат там още войска. Но ще бъдат унищожени...”

/следва продължение/

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n