Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Заев да си сложи очилата и да види, че сред протестиращите имаше и българи

flagГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Един Сергей и над 20 000 протестиращи насред Скопие вчера не успяха да уплашат Никола Груевски. „Аз не съм страхливец и няма да подам оставка!“ – изперчи се Груйо.

След неговото изявление, очевидно тази вечер ни очакват важни събития. Какво ще се случи на насрочения за тази вечер проправителствен митинг, дали ще има опити за ескалация на напрежението; дали гавази на Груевски ще атакуват палатковия лагер на опозицията? Ще видим.

Това, което вече видяхме на протестите вчера, беше българският трикольор, развят от членовете на Българския културен клуб – Скопие. Да, обаче председателят на СДСМ Зоран Заев не си беше сложил очилата и не видя присъствието на българи на мегдана в Скопие. Ето в потвърждение неговите думи: "Изпращам ясно послание в името на всички, които сме се събрали тук: македонци, албанци, турци, сърби, роми, власи, босненци – от всички етнически общности в Македония, от различни краища на страната, от различни сдружения и организации, от различни политически партии и различни политически определения: Груевски, не отлагай!“ По всичко изглежда, че дори и Груйо да си подаде оставката, във Вардарската държавица нещата няма да се променят към по-добро за тези нейни граждани, които се самоопределят като българи. А дали ще се случи въобще някаква промяна, зависи от позицията на двете албански партии. Доколкото те са зависими от САЩ, най-вероятно ще бъдат придумани след следващите избори да подкрепят социалдемократите /комунисти/ на З. Заев. За да бъде отстранен сърбоманинът Груевски от властта. Друг въпрос е доколко Заев не е също сърбоман. Според местни хора, той произлиза от семейство, което не е било в списъка на сърбоманите, на които сръбската власт е разчитала в периода между двете световни войни. Друг знак, че сърбоманщината му няма да е от калибъра на Груевски е самият факт, че се е съгласил да използва компроматите, събрани най-вероятно от американското разузнаване. Като стана дума за компроматите – трябва да бъдем нащрек, за да не пропуснем един от най-разтърсващите. Както Заев вече намекна, става въпрос за намесата на македонските служби за сигурност при разстрела на няколко невинни македонски младежи, отишли на риболов. 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n