Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Пресечен е транснационален канал на дрога

heroinГБ

Български митничари заловиха крупна пратка дрога за Западна Европа. На ГКПП ”Капитан Андреево” служители на РДГП Елхово са селектирали за проверка за акцизни стоки лек автомобил „Мерцедес” с белгийски регистрационен номер и водач турски гражданин, живущ в Белгия. 

По време на щателната митническа проверка, извършена от служители на Митница Свиленград, в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета с форма на правоъгълен паралелепипед, увити в кафяво тиксо. Пакетите съдържат бежово прахообразно вещество с бруто тегло 33,501 кг, което при тестване с полеви наркотест реагира положително на хероин.

Случаят е поет от служители на ДАНС. Образувано е досъдебно производство с цел разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин. При последвалите действия е установено, че задържаният хероин е трябвало да бъде транспортиран до Холандия. Установен е организаторът на канала - турски гражданин, постоянно пребиваващ в Белгия. В резултат от проведените от служители на ДАНС мероприятия организаторът е задържан на 28 август на територията на Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг бруто тегло хероин. На двамата задържани са повдигнати обвинения по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК.

  

 

   Lema BG

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax