Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Граничната полиция използвала газ-анализатор, за да открие бежанците от Сирия и Мианмар

ivekoГБ

През уикенда на ГКПП – Капитан Андреево граничните полицаи извършили проверка с газ-анализатор на товарен автомобил „Даф“, влизащ в страната от Турция. Той бил управляван от 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение са установени завишени стойности на въглероден двуокис.

Граничните полицаи открили там укрити шестима нелегални имигранти без документи за самоличност – двама мъже, жена, двама младежи и момиче. Те заявили, че са сирийци. Шофьорът е задържан, срещу него е образувано бързо производство. Нелегалните пътници са подали молби за бежанци и са настанени в Разпределителния център в Елхово. По случая в ГПУ-Свиленград е образувана проверка.
Втори случай - на ГКПП-Лесово пристигнал за влизане в страната товарен автомобил „Ивеко“, управляван от 57-годишен турски шофьор. Граничните полицаи извършили проверка с газ-анализатор, при която в товарното  помещение са открити петима чужденци – жена и четирима мъже. Трима от тях имали сирийски паспорти. Водачът и нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Елхово. По-късно същия ден на ГКПП – Лесово са задържани още трима имигранти, мъже, опитващи се да влязат нелегално в България, укрити в товарен автомобил „Рено“. По техни данни, тримата нелегални пътници са граждани на Мианмар. Заедно с шофьора, 53-годишен мъж от Хасково, те са задържани в ГПУ-Елхово.

  

 

   Lema BG

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax