Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Министър Караниколов връчи два сертификата за инвестиция клас „А“ на компании, които ще инвестират близо 10 млн. лв.

boingГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

България се утвърждава сред водещите страни по привлекателност като производствена и аутсорсинг дестинация. Това заяви днес министърът на икономиката Емил Караниколов на церемония в Министерството,

на която връчи  два сертификата за инвестиция клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите. Сертификати получиха проектите на  „Удуърд България” и на „Традео БГ“, които са на обща стойност от близо 10 млн. лева и ще създадат 160 нови работни места.

Емил Илиев , управител на „Удуърд България” ЕООД изтъкна, че проектът на компанията е за разширяване на дейността за производство на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. Американската компания „Woodward Inc“  e водеща в авиационното производство. Инвестицията е на стойност над 9 млн. лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места, плюс съществуващите вече 70. В българския завод ще се изработват различни възли и компоненти, свързани с управлението на горивната система на самолетите и контрола на задвижващите механизми като задкрилките на крилата и опашния сектор. Те ще отиват в завода на Woodward в Найлс, щата Илинойс, където ще се влагат в по-големи продукти за клиентите. Сред тях са Airbus, Boeing, Pratt & Whitney, Bombardier и бразилският Embraer.

Управителят  на „Традео БГ“ ЕООД  Алекс Бехар посочи, че инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на съществуващо предприятие и цели да помогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за менажиране на риск . С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити над 50 нови работни места, допълни той.

Министър Караниколов посочи, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност от над 158 млн. лв., като проектите предвиждат разкриването на 4008 нови работни места. „Седем от проектите са във високотехнологични производства и услуги“, допълни той.

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort