Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Дебютният игрален филм “¾” на Илиян Метев е селектиран за престижния кинофестивал в Швейцария

fmetewГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Дебютният пълнометражен игрален филм “3/4” на Илиян Метев бе селектиран за Международния филмов фестивал в Локарно, където миналата година голямата награда бе спечелена от “Безбог” на Ралица Петрова.

Секцията „Concorso Cineasti del presente“ е посветена на обещаващи режисьори от цял свят, които представят първи и втори филм. За наградата “Златен леопард за съвременен филм" ще се състезават 16  пълнометражни игрални и документални филми.

“3/4” е копродукция с Германия, режисьор е Илиян Метев, сценаристи са Илиян Метев и Бетина Ип, оператор е Юлиан Атанасов; в главните роли участват Мила Михова, Николай Машалов, Тодор Велчев.

Ето и историята - младата пианистка Мила се готви за прослушване в чужбина. Брат ѝ Ники я разсейва с абсурдите си. Баща им Тодор – астрофизик – не успява да се справи с тревожността на децата си. Портрет на едно семейство по време на последното им лято заедно.

ilmИлиян Метев е роден през 1981 г. Прекарва детството си в Германия, където учи за цигулар и има изпълнения по германското класическо радио. Учи художествено изкуство в Central Saint Martins, Лондон, и завършва Британското филмово и телевизионно училище (UK National Film and Television School) през 2008 г.

 

 

sa

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort