Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Високите технологии, роботиката, туризмът и земеделието са сферите „на прицел“ от арабите

bbscГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Подробности от гостуването на тежката българска делегация в Саудитска арабия. Ръководителят на българската дипломация запозна своя колега с високата квалификация на човешкия капитал (България има най-много ИТ специалисти на глава от населението в Европа), с развитието на фармацията, електрониката и старт-ъп компаниите, към които има голям интерес за финансиране от целия свят. “Всеки четвърти компонент на вашия автомобил е произведен в България”, каза министър Захариева на министър Ал-Джубейр.

 “Виждам много възможности за инвестиции, особено във високите технологии, роботиката, туризма, земеделието”, заяви саудитският дипломат №1. За целта ще бъдат проучени възможностите, които предоставя Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия.

През юли 2014 г. Министерският съвет на Саудитска Арабия е дал възможност на Фонда да финансира нови дружества извън Кралството, като очакванията са той да стане най-големият суверенен фонд в света с активи от 2 трилиона долара. До момента чрез този инструмент Кралството е финансирало редица водещи компании в Азия и Европа, а през май т. г., по време на визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп в Рияд, са обявени инвестиции за 40 милиарда долара отвъд океана.

И още - Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в България и иска да участва активно с вложения в страната ни. През миналата година броят на посещенията на граждани от Саудитска Арабия в България бележи ръст от 78% спрямо 2015 г. 

---------------------------

Бел. ред. Тази снимка, на която крал, цар и Бойко размахват арабски саби, има шанс да се нареди сред хитовете на Б. Б. от сорта на "мене пък три папи са ме галили по главата"! 

 

 

sa

as

   niti

 

cr

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort