Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В телефонен разговор премиерът обеща на патриарха пари за катедралата

dpiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит във връзка решението на депутатите от Народното събрание да не бъдат отпуснати 1.13 млн. лв., необходими за ремонтни дейности на Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и Зографския манастир „Св. Георги”. Премиерът е уверил патриарх Неофит, че на редовното си заседание в сряда, 6. декември, Министерският съвет в присъствието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий ще отпусне необходимите средства за ремонта на южното крило на манастира „Свети Георги Зограф“ в Атон.

Премиерът също така е поел ангажимент, че след детайлна експертиза и оценка на състоянието на патриаршеския катедрален храм и необходимите дейности по реставрацията му, ръководеното от него правителство ще отпусне нужните средства, за да възвърне този емблематичен за София и България храм, благолепния си вид.

Дупетатите /пардон, депутатите - лапсус калами!/ не искат да дават пари току-така. И могат да се оправдаят винаги, че има по-жизненотрептящи проблеми и дупки за запушване в Бюджета /като командировъчни в чужбина, като подмяна на автопарка на НС, като социалните помощи за малцинството – т.е. за Гласоподавателите/. Но какви мотиви имат, за да оправдаят комунистическия си атеизъм и държавническо късогледство, когато отказват да пуснат българските деца при Бога? И затова всеки ден медиите ни заливат с кървави новини за хлапаци, заклали 11-годишно момиче в асансьор, за 14-годишни момчета, обрали и убили старица, а след това изнасилили още топлия труп!

Гнусно!..

Но това са плодовете от свършеното /и несвършеното/ от българските депутати от 1990 година до днес. По плодовете им ще ги познаете…       

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort