Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

ВМРО се противопоставя категорично срещу узаконяването на еднополовите "бракове"

pederiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Под хуманно звучащото, защитаващо правата на хората заглавие „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“, известна като „Истанбулска конвенция“, се налагат учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и се създава възможност за налагане на еднополови „бракове“. Ние от ВМРО – Българско национално движение категорично се противопоставяме на ратифицирането на този документ“, заявяват войводите в специална декларация.

„В тази конвенция са включени текстове, които подлагат на ревизия основни принципи на българските Конституция и законодателство“, подчертава заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

Член 3 например въвежда определение за пол и полова идентичност като нещо различно от биологичния пол на човека: „Пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете“. А, както е известно, Българската конституция признава мъжки и женски пол и семейство от мъж и жена. Това означава да се даде възможност за осъдително решение от Европейския съд по правата на човека срещу България, ако бъде ратифицирана тази Конвенция, която уж се занимава само с домашното насилие. И още - гласуването на Истанбулската конвенция ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец, който заяви, че е с нетрадиционна сексуалност.

Междувременно в писмо до вице-премиера по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов над 30 граждански, християнски и други организации за защита на семейството се обърнаха с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската конвенция.

 

Поради цялата сложност на ситуацията вицепремиерът, който е и лидер на ВМРО – Българско национално движение,  Красимир Каракачанов даде отрицателно становище на скандалните текстове в съгласувателната междуведомствена процедура, като пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което категорично се противопостави на приемането на тази Конвенция. В писмото се настоява тя да бъде подложена на широк обществен дебат и едва тогава да бъде разглеждана по същество.

 

Ето и конкретните капани

при евентуалното приемане на

Истанбулската конвенция:

Едно от сериозните негативни последствия от въвеждането на „социален пол“ е зачестилата практика транссексуални мъже-спортисти да се състезават в женски дисциплини и да доминират сред жените при вдигането на тежести, бягането, борбата, колоезденето, американския футбол, баскетбола, смесените бойни изкуства и др. Училища ще подлежат на санкции, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и баните на момичета и обратно.

Истанбулската конвенция ще доведе до обвинения в насилие срещу родители, ако откажат да третират своето момиче като момче, при положение че дъщеря им е пожелала това. В такъв случай родителите ще загубят и правото си да образоват децата си в съответствие с техните морални убеждения.

Разпоредбите на Истанбулската конвенция ще нарушат също свободата на религията. Те ще принудят свещенослужителите, които са обвързани с абсолютно задължение за тайна на изповедта, да нарушат своята религиозна свобода.

Конвенцията има за цел да премахне всяка „традиция, основаваща се на стереотипни роли на половете“. Двойственият възглед за човечеството (мъжко-женско), в т.ч. и бракът, може да бъдат окачествени като „традиция, основана на стереотипни роли на половете“ в учебни програми.

„Всички тези двусмислени и спорни трактовки ще бъдат тълкувани именно от механизъм за мониторинг, който би могъл да подкопае националната компетентност и да отвори врата за атака към Българската конституция специално в частта за брака и семейството“, посочват гореспоменатите 30 организации в писмото си до Каракачанов. Междувременно, Словакия е спряла всяко движение за ратификация след остра полемика. След опит да бъде тихомълком гласувана, разгорещени дебати се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската конвенция. Същото се случва и в Латвия. Унгария категорично и окончателно е отказала ратификация. Така че не сме само ние единствени - цяла Източна Европа е „взривена“ от Истанбулската конвенция, изтъкват в заключение войводите.

 

 

 

   Fluida

   Lema BG

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort