Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Евродепутатката атакува клипа на БГ-европредседателството че бил сексистки

kaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Очевидно във Франция не се прави нищо друго, освен да се мисли за кекс. Пардон, за секс. Или и за двете. Доказва го френската евродепутатка Карима Дели, която съзря сексуален подтекст и във видеоклипа за Българското европредседателство. Първи на публикацията на „зелената“ французойка в Туитър реагираха войводите от ВМРО: „Ние от ВМРО – Българско национално движение сме възмутени от позицията на френската евродепутатка Карима Дели, че официалната видео реклама на българското председателство на Съвета на ЕС трябва да бъде спряна незабавно заради послание, което смята за политически некоректно. Припомняме, че клипчето започва с думите: „България - когато я срещнете за първи път, може да Ви даде даде грешен сигнал. Помнете - тук „не” може да значи „да”. Не че се опитва да Ви обърка, просто Ви кани да я опознаете сами”.

За адекватността на самото съдържание, не е мястото и времето да се говори, но сме категорични, че да се търси подтекст за сексуален тормоз е крайно, грозно, нелепо и недопустимо. На това тук по нашенски ние му казваме: „Да търсиш под вола теле“ – нещо, което именно тези неолиберални общности се опитват да реализират и да ни убедят, че е нормално.“

Войводите припомнят, че такъв е и случаят с Истанбулската конвенция, която под маската за превенция от насилието над жени прокарва недопустими текстове като „социален пол“, „разчупване на стереотипите за мъж и жена“, официализиране на термина „джендър“, както и въвеждане на трансджендър обучение в детските градини и училищата.

„Ако днес държавата ни допусне подобна провокация, то утре и „Добър ден!“ ще бъде повод за дела за сексуално насилие“, предупреждават от ВМРО.

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort