Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Това е начинът да се парират изненадите на Демокрацията, според КГБ

carГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Превръщането на Русия в монархия е въпрос на време. Разбира се, под крилото на Владимир Путин, който на първо време ще бъде ако не цар, то поне регент или „блюстител на трона“.

Идеята звучи екзотично, но когато е изобретена от КГБ, в лицето на ор ген. Леонид Решетников, можем да сме сигурни, че нещата ще се случат.

Някои наблюдатели коментират, че всъщност близката цел на Решетников е да се създаде недоверие в способността на руския народ да изгражда демокрация от западен тип, преди президентските избори, които Путин е длъжен да спечели.

„През последните 25 години вместо развитие на демокрацията, в руското общество се случи нейната дискредитация. За Русия демокрацията е изкуствена система. Русия хиляди години е живяла в условията на монархия. Опитът да бъде "отменена" монархията доведе до силни сътресения, които продължиха почти 100 години.“ – твърди генералът в интервю за изданието "Руски региони".

Решетников признава, че е запознал с идеята Путин и смята, че ако той победи на предстоящите президентски избори, в следващите шест години ще може да се посвети на подготовката на механизъм за преминаване на държавата към монархическа форма и, може би, самият той да стане блюстител на престола. Според него, новият монарх на Русия може да се появи така, както и първият от царете на династия Романови: чрез избори.

„Сега най-важното в тази посока е просветителската работа сред младежта. Преди година създадохме Обществото за развитие на руското политическо просвещение "Двуглав орел" и вече имаме 37 регионални отделения в цяла Русия“, обяснява Решетников.

 

 

 zep

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n