Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

ГЕРБ ни послушаха и показаха висока коалиционна култура, казва председателят на ПГ на Патриотите

ohГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес управляващите от ГЕРБ свалиха от дневния ред на Народното събрание ратификацията на спорната Истанбулска конвенция! След тоталния натиск на обществеността и Българската православна църква,

ръководството на най-влиятелната в момента партия в България показа, че герберите не са просто преоблечени комунисти, които не искат да чуят какво им се говори.

„Заставаме пред Вас, за да изкажем своята благодарност към нашите коалиционни партньори от ГЕРБ, които ни послушаха, и отложиха тази спорна тема с Истанбулската конвенция. Заявявам категорично, че ние сме против насилието над жени и деца, и мъже също, но виждате, че в българското общество се появи един голям смут, появиха се тълкувания на някои понятия, които създадоха много сериозно обществено напрежение.“ Това заяви на пресконференция в НС днес председателят на ПГ „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Славчо Атанасов от Патриотите пък заяви, че членове 12, 14 и 60 от Истанбулската конвенция са тези, които изцяло изменят духа на документа. По думите му евентуална пояснителна декларация, придружаваща конвенцията при ратификация, няма да има правна стойност, като посочи за пример Полша.

„Ние внесохме питане до министър Цецка Цачева относно финансовите ангажименти, които България трябва да поеме с ратификацията на конвенцията, както и законодателните промени, към които трябва да се пристъпи. Вчера приехме Конвенция за минималната работна заплата, която е подписана от България преди 48 години. Смятам, че подобен срок е приемлив и за Истанбулската“, заяви заместник-председателят на групата на Обединени патриоти Искрен Веселинов.

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n