Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Искането е подписано от 75 от депутатите на ГЕРБ

ohГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

След като ГЕРБ се убеди, че не е толкова лесно и безболезнено да демонстрира верноподаничество спрямо Брюксел, депутатите на най-голямата партия прехвърлиха горещия картоф към конституционните съдии.

Днес те депозираха в Конституционния съд искането си за преценка на съответствието на Истанбулската конвенция с Конституцията. Документите са били внесени от народните представители Данаил Кирилов и Тома Биков, а документът е подписан от 75 от депутатите на ГЕРБ. От партията на народа са предоставили на съда и преписката за ратификацията на документа в Народното събрание, както и 8 доклада, които представляват анализ и оценка на възможността за прилагане на Истанбулската конвенция.

Председателят на парламентарната Комисия по правни въпроси Данаил Кирилов обясни, че в документите са приложени и всички становища, постъпили в рамките на законодателната процедура досега, както положителните, така и отрицателните.

„До този момент ние активно се борим за подкрепа в парламента, но бих казал, че не събираме кой знае колко широка подкрепа в парламентарния аспект на този анализ”, коментира още Кирилов.

Според вещи по темата, на КС ще са му необходими от 3 до 5 месеца, за да излезе с решение по казуса. Точно колкото да мине нашето европредседателство и ГЕРБ да не се черви пред еврочиновниците.

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n