Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Такъв тест е и т. нар. изложба от мумифицирани човешки тела в мола

gnusГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Периодически лукавият тества човешките общества – дали са готови да го приемат. Такъв тест беше скандалната Истанбулска конвенция.

Подобен тест е и т.нар. изложба "Човешкото тяло – науката в нас". В София тя представя над 100 реални експоната на мумифицирани органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела. Идеята тленни човешки останки да се превърнат в откровено зрелище е не само гнусна поначало. Нещо повече, в случая става дума за светотатствено поругаване на „храмове Божии“, каквито са човешките тела според Църквата и Бога: „Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас?“

И още нещо – организаторите на това гнусно зрелище са потъпкали и волята на хората, които са дали съгласието си след тяхната смърт да бъдат използвани телата им за медицински и научни цели. Каква медицина, каква наука, какви пет лева?! Само гъделичкане на нездравото човешко любопитство!

Какво трябва да се направи? Незабавно да се инкриминира законово подобно деяние! И ако някой има сериозни научни или медицински намерения, нека ги реализира с пластмасови макети на човешки тела. А не да ни размятва под носовете човешки скелети и сушена човешка карантия… Мерси!

 

 

   Fluida

   Lema BG

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort