Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Македония трябва да бъде част от ЕС, убеден е Ангел Джамбазки

bgГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Президентът Румен Радев заяви, че само от нас зависи каква ще е бъдещата ни история с Македония. Президентът каза това, което трябваше да бъде казано.

В отношението към Македония вътрешнополитическите различия нямат значение. Македония има нужда от нашата подкрепа. Не трябва да има граници между Охрид и Черно море. Ние нямаме никакви противоречия с братята ни в Скопие. Македония трябва да бъде част от ЕС и ние ще помогнем това да се случи“, коментира пред България ОН ЕР евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му, България няма проблем с името на Македония. Според него, най-добрият вариант за България е Македония да приеме името Нова Македония. Република Македония трябва да избере с кого да говори. Единственият ѝ нормален събеседник е Република България. Гръцките претенции трябва да бъдат минимизирани. Гърция не може да бъде регионален лидер на Балканите. Ние можем да бъдем лидер на Балканите. Ние много добре знаем какво трябва да се случи, за да има мир на Балканите. Ако Гърция иска подкрепа Кипър да не бъде турски, трябва да ни подкрепи за Македония. Ние използваме тези инструменти. Няма вариант, в който въпросът с Македония да не бъде решен до края на нашето европредседателство, отбеляза още Джамбазки.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n