Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Екипът на „Смартфонът беглец“ се нареди до легендата Джеф Бриджис

maxГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Награда за най-добър детски филм получи българският филм „Смартфонът беглец“ на специална церемония на АРТИЗАН фестивал интернешънъл (ARTISAN FESTIVAL INTERNATIONAL) и Световната инициатива за мир (WORLD PIECE INITIATIVE award event Cannes 2018).

Режисьор на тийнейджърския филм е Максим Генчев; продуцент и сценарист на лентата е д-р Златина Филипова. Филмът бе селектиран в конкурсната програма на АРТИЗАН, който се провежда в рамките и под егидата на фестивала в Кан. В Американския павилион във фестивалното градче бяха връчени общо 5 награди на филми с принос към световния хуманитаризъм. Сред наградените е и легендата Джеф Бриджис за филма му „Да живееш в миналото бъдеще“; за първи път наградата отива при детски филм, в лицето на българския екип. “Децата са нашата надежда за бъдещето!” С тези думи принцеса Анжелик Моне е връчила наградата на българите.

Панорама на филмите на продуцентска къща „Амрита арт“ е друго събитие в рамките на фестивала, на което домакин и организатор е била също принцеса Анжелик Моне. На събитието са присъствали известни лица от селекционния комитет на Оскарите, продуценти и режисьори от цял свят, застанали зад една идея - обединение в името на мира и духовните човешките ценности.

 

 

 zep

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n