Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Специалните сили на България и Македония тренираха заедно край Станке Лисичково

specГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

"България подкрепя интеграцията на всички страни от Западните Балкани в НАТО и в Европейския съюз. Навсякъде, във всички форуми в Брюксел, на които участвам, винаги подчертавам, че най-готова от всички страни за членство в НАТО е Македония.“

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов след края на двуседмичното съвместно обучение на части на Специалните сили на България и Македония в района на ГКПП "Станке Лисичково". На тренировката присъства и министърът на отбраната на Р Македония Радмила Шекеринска. Тя също поздрави военнослужещите за съвместната им работа и заяви, че се надява в бъдеще на още подобни съвместни тренировки. „Очакваме ви в Македония“ – завърши Шекеринска.

Близо 70 военнослужещи взеха участие в реалните действия по обезвреждане на терористи на днешната демонстрация – 50 от българска страна и 20 от македонска. Тя се проведе в района на старата гранична застава на ГКПП Станке Лисичково до село Логодаж. „Видяхме, че заедно можем да постигнем много и вярвам, че това сътрудничество ще продължи и по-нататък“ – каза бригаден генерал Орце Йордев, досегашният командир на Специалните сили на Република Македония, който символично предаде командването на новия си колега.

 

 

 zep

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n