Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ако президентът продължи да играе по балалайката на Москва, може да бъде свален

ivaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес македонският парламент одобри Договора за разрешаване на спора за името с Гърция. 69 депутати гласуваха "за" ратификацията на Договора.

Депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ не присъстваха в пленарната зала по време на гласуването. Сега Договорът ще бъде изпратен до президента Георге Иванов за подпис. Той има 7-дневен срок за произнасяне. Ако наложи вето, Договорът ще трябва да се прегласува в парламента. В този случай за него ще трябва да гласуват поне 61 народни представители. Поздравявам нашите съседи за смелата и решителна стъпка, написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Договорът отваря път за членство на Република Северна Македония в НАТО и ЕС. Нещо, което не се нрави единствено на Русия и Сърбия, която окончателно губи придобитата през 1913 година изконна българска земя във Вардарско, заграбена вследствие на вероломно нарушения от Белград предварителен таен договор с България. Подстрекателство от страна на сръбските и руски агенти за влияние е единственото разумно обяснение на скорошните протести срещу договора в Скопие и Битоля.

Знаков агент за влияние е и македонският президент, който със сигурност няма да подпише договора с Гърция. Но това ще му коства начало на процедура по импийчмънт, както се закани премиерът Заев. Важно е как ще се произнесе македонският народ на референдума наесен.

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n