Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Посланиците да налагат джендър идеологията само в своите страни

pedГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Българската Асоциация „Общество и ценности“ изпрати отворено писмо до 21 посланика в София, излезли с общо изявление в защита на София прайд. С него асоциацията ги призовава да уважават правото на България сама да определя политиките си в сферата на брака и семейството и да съобразяват бъдещите си писма с българското и международно право.  

Повод за писмото е тяхната подкрепа на противоречащи на Българската конституция политики и призива им за недискриминация въз основа на т. нар. “полова идентичност”, която не е призната за антидискриминационен признак в нито един обвързващ правен документ. Единственият обвързващ правен документ, свързан с т.нар. „полова идентичност“, е Истанбулската конвенция, която понастоящем не е ратифицирана от България и още 14 държави-членки на Съвета на Европа .

„Изявлението на посланиците е не само вмешателство в области, които са извън тяхната юрисдикция, но представлява и непряк натиск за предефиниране на брака и семейната политика в България“, подчертава Михаела Джоргова, председател на Асоциация „Общество и ценности“.

Асоциацията обединява граждани за насърчаване и защита на човешкото достойнство, брака, семейството и свободата. Отвореното писмо до посланиците е подкрепено и от организаторите на Похода за семейството, който се проведе в петте най-големи български града в отговор на гей-парада.

 

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n