Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Фаталната комбинация от самодоволство + неограничена власт е строшила не една глава. И е почернила не един народ…

erdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Вече е официално: Ердоган спечели президентските избори в Турция, при това още на първи тур. И тъй като страната става президентска република, той ще е едновременно и президент,

и министър-председател, и партиен лидер. Висшата избирателна комисия на Турция потвърди победата на Ердоган на провелите се в неделя избори за президент. Председателят на комисията Сади Гювен заяви, че след преброяване на близо 98 процента от бюлетините Ердоган печели повече от половината валидни гласове.

Още часове преди Висшата избирателна комисия да потвърди победата му, Ердоган заяви пред медии в Истанбул: "Нашият народ ми повери президентството и правителството". Според Анадолската осведомителна агенция, Ердоган е събрал 52,5 процента от гласовете на избирателите, а основният му опонент Мухарем Индже от опозиционната Републиканска народна партия получава около 31 процента от гласовете.

Безспорно, това е победа за Ердоган. Пирова победа!

Защото главозамайващото съчетание от самодоволство и неограничена власт е строшило не една глава. И е почернило не един народ.

-----------------------------------------------------

Бел. ред. Статията е по информация на DW

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n