Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Министър Каракачанов преряза лентата

terГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри внушителен паметник на българския владетел кан Тервел в град Свети Влас.

Поводът е 1300-годишнината от победата на българския владетел над Арабския халифат при Константинопол. Министър Каракачанов преряза лентата на паметника заедно с Йордан Динев, председател на фондация „Българска памет – братя Диневи“.

Откриването на паметника на този велик български владетел е добър знак за това, че във времена на нихилизъм и джендърски идеологии българинът не се предава, а пази и възражда националните и православните ценности, заяви министърът на отбраната. След паметника в Свети Влас ще има и други монументи в страната, които ще напомнят на поколенията, че кан Тервел е спасил не само България от ислямизация, но и Европа, подчерта министър Каракачанов.

Венци и цветя пред паметника бяха положени от името на Министерството на отбраната, фондация „Българска памет – братя Диневи“, Военноморските сили и от признателни граждани.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е председател на Националния инициативен комитет за честването на 1300-годишнина от победата на кан Тервел над арабите. Паметникът е дело на фондация „Българска памет – братя Диневи“. Автор на скулптурата е Петко Йорданов.

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n