Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Това заяви премиерът Борисов по повод разселването на мигранти в ЕС

bbГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

"Аз съм европеец, но България ми е по-мила. Ние сме били винаги най-солидарни. Но аз солидарността я разбирам по друг начин - всеки да си носи отговорността за границата.

Говоря за външните държави" - това заяви министър-председателят Бойко Борисов в коментар на новината, че германският канцлер Ангела Меркел се е споразумяла с 14 държави за връщане на мигранти, опитващи се да влязат в Германия. Борисов посочи, че когато мигрантската вълна започна, България взе незабавни мерки.

Премиерът настоява основните мерки в борбата с нелегалната миграция, предложени от България, да заработят едновременно - осигуряването на външните граници на ЕС с финансова помощ, с хора и техника, да се преговаря с държави извън ЕС за изграждане на платформи - т. нар. хот-спотове и да се работи за нови споразумения с трети страни.

Министър-председателят отново напомни позицията на страната ни, която изложи и на последното заседание на Европейския съвет, че България няма да приеме мигранти, вече намиращи се в Европа. “Позицията ни е еднакво коректна към всички”, подчерта Борисов. Той призова да се намери общоевропейско решение.

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n