Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Премиерът Борисов освободи зам.-министър Цветан Димитров

protГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров.

Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди. Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Животновъди от цялата страна излязоха днес на протест пред Министерския съвет заради принудителната евтаназия на домашните животни. Овцевъдите изляха мляко и запалиха бала вълна пред сградата на Министерския съвет. Прозвуча траурен марш, а след него и химна на България. Техните искания бяха за 20 лева де минимис, вместо досегашните 15 лева. Както и всички компенсации за Наредба 3 да бъдат изплатени в бюджета за 2019 година. Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация обяви, че се прекратява протеста.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n