Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Тръмп играе по свирката на Путин“, обявиха от партията на US-президента

makiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Сталин е жив! Със сигурност, поне неговият дух се е завърнал в Кремъл. И макар и зад друга маска, старата съветска мечта за господство над петте континента се реанимира и мултиплицира с нова сила. Но със старите чекистки методи.  Формално, Русия обърна гръб на Съветския съюз. Обърна се с лице към Православието, анатемоса либералните перверзии на Запада. Дотук – добре! Но, вместо да привлича симпатиите на нормалното човечество с евангелски добродетели, Москва се опитва да налага своите интереси по метода „Макиавели“. Целта оправдава средствата! А пълният набор от средства е описан в нормативната база на КГБ/ФСБ. Започвайки от корумпирането на държавни и партийни елити като в Македония, България и Гърция и стигайки до опити за държавни преврати – като в Черна гора. Да не забравим и висшия пилотаж – манипулиране на президентските избори в основния си конкурент.

По този, последния факт, в САЩ се води разследване. А последната среща между руския и американския президенти породи основателни съмнения в зависимостта на американския милиардер от Кремъл. Последно, Тръмп се изказа пренебрежително по адрес на най-новия и най-малък член на НАТО – Черна гора. И така даде повод за възмущение и в партията, която го издигна за държавен глава. Старшият сенатор и републикански лидер Джон Маккейн коментира, че „атакувайки Черна гора и поставяйки под въпрос задълженията към НАТО, президентът играе по свирката на Путин”.

И още пресни факти за корупционната практика на Москва - гръцкото Външно министерство обвини Русия в неуважение на страната и неразбиране на ценностите на гръцката политика. Това стана след коментара на Мария Захарова, говорител на руското Министерство на външните работи, по повод изгонването на двама руски дипломати от балканската държава заради намеса във вътрешните работи и подкуп на държавни служители. На брифинг вчера Захарова заяви, че „британските и американските партньори са оказали много силен натиск“ върху Атина по въпроса за изгонването на дипломатите. Тя също така заплаши, че Русия ще предприеме ответни мерки. „Изявлението на говорителя на руското външно министерство е характерен пример на неуважение към трети страни и неразбиране на съвременния свят, в който държавите, въпреки техните размери, могат да провеждат независима, многопланова и демократична външна политика“, се казва в комюникето на МВнР в Атина.

„Атина се стремеше от самото начало да възприема действията на тези хора като такива, които нямат отношение към официалната руска външна политика. Но от изказването на говорителя на руското МВнР излиза, че то е съгласно с техните действия“, се посочва още в гръцкия коментар.

За финал – една новина, която стопроцентово би зарадвала другаря Сталин – от днес в северната империя ще има и „заслужили журналисти“! С указ руският президент Владимир Путин е утвърдил званията „Заслужил журналист на Русия“ и „Заслужил работник в сферата на връзките и информацията на Русия“. По времето на социализма подобен род звания бяха много популярни в целия Източен блок. Но понастоящем те останаха да битуват само в Русия. И познайте колко обективен би могъл да бъде един „заслужил журналист“, чието звание се връчва от президента Путин?!

Но, като споменахме вече и Николо Макиавели, нека да добавим, че той е любимият автор на всички диктатори. Ленин го нарича "умният флорентинец". А по времето на Сталин книгите на Макиавели са издавани няколко пъти. Между другото, в предговора на изданието на "Владетелят" от 1939 година, Макиавели е обявен за "велик прогресивен писател". Това говори, че ако беше жив, умният флорентинец би могъл да стане и „заслужил журналист“ на Русия. Но това са предположения в сферата на политическата фантастика…

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n