Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Според някои мъдреци, мързелът винаги е бил движеща сила на прогреса

murГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На 10. август прогресивното човечество отбелязва Световния ден на мързела. Девизът на празнуващите днес е: "Нека се отдадем на безбрежна леност и да не допуснем никакво усилие, което би могло да ни изпоти!" Църквата смята мързела за сериозен грях. През миналите векове той се е смятал за привилегия на богатите. Въпреки обета за абсолютно бездействие, на 10. август все пак се позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа. Според някои мъдреци, мързелът винаги е бил движеща сила на прогреса. Кой е измислил дистанционното, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора, как мислите?!

Българите сме трети по мързел в Европа, показва последното проучване на Евростат. 232 000 трудоспособни българи изобщо не търсят работа, а 25 000 биха работили, но не веднага, сочат данните. По-мързеливи от нас се оказват само италианците и хърватите. Но и третото място ни дава право да настояваме 10. август да се почита като национален празник.

Веруюто на мързеланковците е такова: „Не оставяй днешната работа за утре, ако можеш да я свършиш вдругиден!“

Ако до този момент, преди да прочетете тази публикация, сте съгрешили, свършвайки някаква работа, не изпадайте в отчаяние. Просто зарежете всичко, налейте си чаша бира и се помолете за прошка на бога на мързела. Той ще ви прости… освен ако не го домързи прекалено много.

 

 

 

   Fluida

   Lema BG

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n