Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Голямата награда „Златна Афродита“ спечели унгарският филм „Пътуващите артисти“

bgrГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Унгарският филм „Пътуващите артисти“ на режисьора Пал Сандър взе Голямата награда „Златна Афродита“ на завършилия във Варна международен кинофестивал „Любовта е лудост“. Новото българско кино също бе отличено – дебютната лента „Безкрайната

градина“ на театралния режисьор Галин Стоев спечели Наградата на Съюза на българските филмови дейци. Филмът е базиран върху пиесата на Яна Борисова „Приятнострашно“.

Сюжетът - на пръв поглед Филип има всичко: успешна кариера, луксозен дом и красива приятелка. Той продължава да се грижи за брат си Виктор години след смъртта на родителите им. Виктор е чувствителен и уязвим и прекарва времето си, помагайки на Ема в нейния цветарски магазин.

От много време Ема е прекъснала връзката си с външния свят, посвещавайки се изцяло на създаването на макет на мистична градина. Срещайки я, Филип интуитивно усеща, че Ема обитава духовни пространства, които са му непознати и недостъпни. Той се влюбва в нея и осъзнава, че никога досега не се е чувствал толкова жив и истински. Неусетно животът му започва да се променя – до момента, в който Виктор не му признава, че е лудо влюбен в същата тази Ема. Изправен пред неумолимостта на избора, Филип ще се сблъска с една отдавна забравена болка.

Един филм за вътрешната празнота и запълването ѝ с любов. Когато любовта е невъзможна – с копнежа по нея.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n