Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ходих като ударен от метеорит, когато проумях това, споделя Любчо Георгиевски

lubГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Когато асистентът по история в Университета в Скопие ми каза: „Да нямаш никакво съмнение - македонците и българите са един народ", аз не само че онемях, ами цял ден ходих като ударен от метеорит". Това пише в автобиографичната си книга "Моята македонска приказка - накъде

вървиш, Македонийо" бившият македонски премиер Любчо Георгиевски /1998-2002 г./ и създател на ВМРО-ДПМНЕ. Книгата от днес е на македонския книжен пазар.

„Без никакво съмнение, от всички съседни държави, България и българският народ са най-очернените от нас. Свободно мога да кажа, че са и най-мразените и това продължава така без спиране от 1945 година до днес - цели 75 години без прекъсване.Ако добавим и времето на сръбската окупация на Македония, вече става въпрос за почти един век... Ние се намираме в една стогодишна перманентна пропаганда в Македония, реализирана през училищата, медиите, чрез поведението и изявленията на интелектуалци, политици и това нещо продължава без прекъсване", подчертава бившият македонски министър-председател.

"Призовавам всеки един да приеме като лично предизвикателство и да прояви по-голямо любопитство за навлизане в материята. Интелигентният, психологически необремененият читател много бързо ще открие манипулацията на югославската история по този исторически въпрос. Но, най-важното е, че внимателният читател на автентичната и непристрастна историческа литература, сам ще се убеди, че македонският и българският народ исторически са най-свързаните народи. А югославската комунистическа пропаганда сатанизира най-близкия родствен народ. Защо ли ни е нужен толкова дълъг период да видим очевидните и безспорни факти - че македонският и българският народ споделят една и съща история? В света няма такъв друг пример два народа да имат толкова общи личности, които да са част от тяхната история! Понякога се питам какво блокира Македония публично и официално да признае близостта на своята с българската история. В крайна сметка съм убеден, че нашето крайно селективно отношение към фактите се дължи на големия политически контрол върху македонското общество от страна на нашия северен съсед", подчертава Любчо Георгиевски.

------------------------------------------------

По материали на БГНЕС

 

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n