Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Недопустимо е „Стара Европа“ да репресира новите членки на ЕС

orbiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На оперативното заседание на Министерски съвет, което бе свикано по искане на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и на вицепремиера Валери Симеонов и министъра на

околната среда и водите Нено Димов, българското правителство взе единодушно решение да изготви позиция в защита на Унгария. Припомняме, че преди дни Европейският парламент прие резолюция за задействането на чл. 7 от Договора за ЕС спрямо Унгария, с което може да се стигне до отнемането на право на глас на държавата в Съвета на ЕС.

„Аз винаги съм защитавал националните интереси на България и смятам, че е редно всяка една страна в Съюза да има правото да отстоява своята национална идентичност“, заяви Каракачанов.

Патриотите от ВМРО винаги са отстоявали позицията, че ЕС трябва да бъде съюз на отечествата, да пази традиционните ценности на народите в него и да отстоява суверенитета на всяка една държава. С приемането на доклада за Унгария ЕП грубо погазва правото на държавата да води своя политика, в защита на националните си интереси.

За да се стигне до това решение на Министерски съвет, вицепремиерът Каракачанов представи пред колегите си доклад, с който обосновава предложението си България да защити Унгария. Общото между България и Унгария спрямо политиката за миграцията, е бежанците да не влизат в Европа.

 

   

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n