Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Москва и Белград разливат шампанско… което ще е за Бог да прости тяхната политическа марионетка ДПМНЕ

gruГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Огромното мнозинство от гласувалите македонски граждани подкрепиха Договора от Преспа на вчерашния референдум. 91,37 % или 593 315 граждани са гласували „за“, докато само 5,64 % или 36 596 са били „против“. Невалидните бюлетини са 2,99 %. Това показват данните при 97 % обработени избирателни протоколи, съобщиха от Държавната избирателна комисия /ДИК/. Избирателната активност е била 36,79 %, гласували са 649 376 души. На вчерашния референдум на гражданите трябваше да отговорят на въпроса дали одобряват започването на преговори за членство в НАТО и ЕС чрез приемането на Договора с Гърция, който бе подписан на 17. юни в Преспа. На практика, обстоятелството, че избирателната активност е под 50 % прави референдума невалиден. Припомняме, че допитването има консултативен характер, тъй като Договорът от Преспа не предвижда задължително провеждане на референдум. Но, за да са щастливи русофилите и сърбоманите, може да се каже, че техните платени марионетки си свършиха добре работата и заслужиха сребърниците, които им се плащат.

Какво ще се случи оттук нататък във Вардарската република? Зоран Заев заяви категорично, че ако част от депутатите на ВМРО-ДПМНЕ не се вслушат в гласа на разума и не се събере парламентарно мнозинство от 2/3 за промяна на Конституцията в раздела за новото име, ще последват незабавни предсрочни парламентарни избори. Които ще доведат до разгрома и разпадането на ВМРО-ДПМНЕ, чието досегашно ръководство в лицето на Груевски и обкръжението му неприкрито се обвърза с интересите на Москва и Белград.

Така че няма мърдане – Северна Македония категорично се е запътила към НАТО и ЕС. Накрая, след празничните фойерверки при влизането в тези организации, ще остане горчивият въпрос: Е, оти ги ручахме жабетата?!

Отговорът на който ще се мъдри в банковите сметки на Груйо и сие.

 

 

 

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n