Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Кремъл могат да спят спокойно, София няма да гони руски дипломати

bbГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че България няма да гони руски дипломати заради случая с отравянето на шпионина Сергей Скрипал, въпреки че преди дни британският посланик му представи нови факти по

разследването за участието на Москва.

По-рано заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че доказателствата вече са много по-ясни и трябва да се съобразим с това, което "направиха всички развити европейски държави". Това беше възприето като намек, че и София ще експулсира руски дипломати. Снощи обаче Борисов заяви пред журналисти в белгийската столица, където участва в среща на върха за Брекзит, следното:

"Към този момент това не стои на дневен ред, но много внимателно, с пълния обем енергия на службите, работим по всеки сигнал по всички тези въпроси. Никога не съм упреквал някого, докато нямам доказателства. Факт е, че има влизане в България на различни хора, наблюдавани от евроатлантическите служби и работим в пълна координация с евроатлантическите служби".

Борисов не пропусна да напомни за руските кибератаки в близкото минало.

"Няколко пъти преди европредседателството кибератаките срещу Министерския съвет и основни министерства бяха ужасни. Един петък, за да не заразят цялата система, ги накарах да изключат машините от контактите, за да предотвратим такъв набег", каза премиерът, като даде да се разбере, че България си затваря очите в името на по-добрите бизнес-отношения с Русия.

 

 

 

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n