Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Парламентът в Скопие показа червен картон на Москва

zzГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Голямата новина: Македонският парламент одобри конституционни промени с две трети мнозинство, с което малката държава край Вардар вече ще се нарича Република Северна Македония!!! 

Този факт слага голяма точка на руските имперски опити, посредством съчинения спор с Гърция за името „Македония“ и чрез сърбоманската агентура на УДБА да държи Скопие далеч от евроатлантическите структури. В зоната на цивилизационния здрач, удбашите наложиха смразяващ антибългаризъм, по македонските телевизии и до днес се въртят филми за „фашистичката окупационна власт на бугарите“ по време на ВСВ.

Промяната започна с появата на световно неизвестния политик със смешноватата фамилия Заев. Днес, обаче, името на Зоран Заев е синоним на сърцат, отворен за предизвикателствата на съвремието, държавник. Само за 2-3 години той успя да покаже червен картон на кървавия експеримент на болшевишкия Коминтерн, който забърка в Москва политическата доктрина на „македонизма“. Московските франкенщайновци, с цената на десетки хиляди жертви и стотици хиляди репресирани във Вардарско се опитаха да наложат небългарско /македонско/ самосъзнание на най-сърцатата и борбена част от българския народ. Целта им беше да обезкървят, да отслабят българската нация, като ѝ отнемат първенствуващото положение на Балканите. Проливите /Босфора и Дарданелите/ са стара руска имперска мечта. Една силна България би била силен конкурент на Москва, както показа на практика опитът на цар Фердинанд да преодолее укрепленията на Чаталджа и да излезе на Босфора.

Но да оставим историята настрани и да поздравим своите еднокръвни братя отвъд Осогово с историческата крачка. Която е крачка и към падането на изкуствената граница между двете български държави на Балканите!

Другата скопска новина е, че след решението на Апелативния съд, до десетина дни блюдолизецът на Белград и Кремъл – македонският екс-премиер Никола Груевски трябва да влезе в затвора. Какво да се прави, колелото на Историята се върти… ако трябва да цитираме класика Г. Димитров.

 

 

 zep

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n