Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

БА трябва да има свое елитно аварийно-спасително звено за супер екстремално спасяване

ivanГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Човекът-паяк Иван Кристоф е софиянец, но името му нашумя след емигрирането му в Канада. Той се катери по сгради, извършва сложни операции на труднодостъпни места, виси на хеликоптер, участва в новаторски спасителни

инициативи. Първата му мисия е да спаси самоубиец във влак. Няколко пъти представя България с иновативните си концепции за въздушни височинно-въжени операции в Канада и Дубай. По време на завършилата преди броени дни Конференцията за киберсигурност във Военна академия „Г. С. Раковски“ Иван Кристоф изнесе презентация на тема „Киберсигурност и цифрова трансформация в спасяването“.

„За мен SAR мисиите - търсене и спасяване по вода и въздух са силата на армията. Канадската армия, в която съм служил (25-а Медицинска бригада в Торонто), е най-добрата спасителна сила в света. БА също има потенциала да създаде свое елитно аварийно-спасително звено за супер екстремално спасяване. Имам добре развит план, който ще представя на министъра на отбраната.“ Това сподели Иван Кристоф пред медиите.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n