Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Скопие не си поплюват, арестуваха и кандидат-почетния консул на България

gruГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Бизнесменът Йордан /Орце/ Камчев, приближен до неотдавна на партията ВМРО-ДПМНЕ, бе арестуван по разследването на македонската прокуратура, наречено „Империя“. Обвиненията са за пране на пари и злоупотреба със

служебно положение. Заедно с Камчев са били задържани други четирима обвиняеми.

Парадоксът в случая е, че късогледото правителство на Бойко Борисов искаше да назначи Орце за наш почетен консул, въпреки предупрежденията на местните българи от Вардарската република, които добре познават Орце Камчев и неговите антибългарски прояви.

На 29. август Камчев беше разпитван от Специалната прокуратура. На 13. април тази година от македонското външно министерство съобщиха, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул, но до този момент няма одобрение от страна на правителството в Скопие. Камчев е собственик и акционер в множество компании. До февруари 2017 година той е един от собствениците на „МПМ” – фалиралата медийна компания, която се разследва от Специалната прокуратура. Тя е най-големият дарител на предизборната кампания на ВМРО-ДПМНЕ на Груевски за местните избори през 2013 г. с над 250 хил. евро.

В петък Наказателният съвет на Отделението за организирана престъпност и корупция при Основния съд Скопие 1 отхвърли обжалванията на адвокатите на Груевски, което разчисти пътя на бившия македонски премиер към затворническото общежитие. От скопския затвор с многозначителното име „Шутка“ обявиха, че килията за Груевски вече е приготвена, макар, че той се бе покрил и така провали неколкократните опити да му бъде връчено съдебното решение. Днес Никола трябва да се яви в съда по друго дело. Ако не се появи, ще бъде издадена заповед за задържането му. Да се надяваме, че Груевски не си пие кафето в Белград, вече.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n