Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Дебютният филм на Надя Косева с нови награди от Котбус, Минск и Тирана

irГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

След успешния си старт във Варна и Варшава, филмът „Ирина“ триумфира и в още три големи кинофестивала. Дебютът на Надежда Косева беше включен в конкурсната програма на 25. кинофестивал в Минск. Прожекцията мина

при огромен успех, което го превърна в един от фаворитите за наградата на публиката. След това „Ирина“ спечели „Златна сова“ за най-добър филм в основния конкурс на 16. издание на Кинофестивала в Тирана. Международното жури мотивира решението си, определяйки филма като „силна история за оцеляването в трудна и напрегната среда чрез женски персонаж, която показва как хората могат да прощават и да намират надеждата“. Наградата бе връчена на продуцента на филма Стефан Китанов. Филмът пожъна успех и на 28-ия кинофестивал в Котбус, Германия и спечели още две престижни международни награди - Най-добра актриса за Мартина Апостолова и Най-добър дебют на режисьорката Надежда Косева.

Сценарият е дело на Светослав Овчаров, Боян Вулетич и Надежда Косева. Филмът разказва за млада жена, принудена от обстоятелствата да износи чуждо дете срещу заплащане. Световен разпространител на филма е френската компания Alpha Violet.

 

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n