Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Министерството на отбраната трябва да настоява за пълна оферта за изтребителя F-18

ffГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Приключи първият етап от оценката на офертите за придобиване на нов тип боен самолет за българските ВВС. Експертната група за избор на нов тип изтребители е отказала да разгледа офертата на "Boeing"

за нови изтребители F-18 Super Hornet, тъй като е била непълна и само под формата на намерение, съобщи заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Сега България ще избира само между последната модификация на американския F-16 - блок 72, известна като Viper (V), шведския "Gripen" и "Eurofighter" от Италия, но втора ръка. Но ние искаме да вземем нови машини, което означава, че италианската оферта ще бъде отхвърлена.

Политико-военната група, която ще оценява на втори тур предложенията, ще иска подобряване на офертите за новия изтребител. Това каза в специално интервю за ВТК заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Военни асове летци коментираха, че F-18 Super Hornet е най-добрата машина, която биха могли да имат нашите ВВС, като се има предвид съвършения мерник и наличието на втори двигател. Така че България не бива да изпуска шанса и трябва да поиска пълна оферта за F-18. При положение, че бихме могли да караме „порше“, не би трябвало да се задоволяваме с „москвич“, нали?!

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n