Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Македония продължава да се толерира езикът на омразата към България

maГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Европейският парламент обсъжда докладите за страните от Западните Балкани. По този повод български евродепутати отправиха остри критики срещу Македония и правителството на Зоран Заев. Според тях, антибългарската

кампания в бившата югославска република продължава.

Това се случи на пленарна сесия на Европарламента в Брюксел. Там депутатите обсъждаха докладите за напредъка на петте страни от Западните Балкани, които искат да се присъединят към ЕС - Сърбия, Македония, Косово, Албания и Черна гора.

„Тревожи ни това, че от страна на правителството на Зоран Заев договорът с България не се спазва или се спазва много бавно. Отдавна трябваше да приключи езикът на омразата, не трябваше да се правят антибългарски изказвания. Това тревожи българското общество“, каза Ангел Джамбазки от ВМРО и групата на Европейските консерватори и реформисти.

„Заев се бави, обещава на всекиго всичко, но не изпълнява задълженията си. И това няма да доведе до добър краен резултат. Нашият призив към него е да спазва този договор, ако желае да продължава да получава подкрепата и на нас като европейски представители от българското общество като цяло“, допълни Джамбазки.

Ангел Джамбазки отправи критики и към властите в Косово за отношението им към българското малцинство там. При това се обърна към еврокомисаря по добросъседство и преговорите за разширяване Йоханес Хан, който бе в залата.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n