Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Богатите в ЕС просто откраднаха транспортния бизнес на по-бедните

tirГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Страните от ЕС постигнаха компромис за реформата в международните пътни превози. Това стана след изтощителни 14-часови преговори в Брюксел на заседание на съвета „Транспорт, телекомуникации и енергетика“.

Те бяха белязани от разногласия между две групи страни, които си размениха взаимни нападки - съответно в социален дъмпинг и в прикрит протекционизъм. Съпротивата бе от страна на България, Полша, Унгария, Хърватия, Малта, Ирландия, Латвия и Литва. Мнозинството обаче бе за другия лагер.

„Ето така се разпада Европейски съюз, уважаеми. Това означава фалит за българските превозвачи. Означава нови около сто и петдесет хиляди български семейства да се превърнат в емигранти.“ Така коментира във „Фейсбук“ българският евродепутат и заместник председател на ВМРО Ангел Джамбазки приетите реформи по пакета за мобилност, известен още като „Закона Макрон“. Според тях, седмичната почивка на водачите да бъде извън шофьорската кабина; шофьорите трябва да се връщат в страната, където са базирани фирмите им, най-малко веднъж на 4 седмици, освен в някои особени случаи; превозвачите ще трябва да правят и минимум пет дни пауза между две серии каботажни превози в друга страна.

Евродепутатът Джамбазки е от върлите противници на тези промени. Припомняме, че през юли месец ЕП върна проекта за преразглеждане в комисията по транспорт. Ето как продължава коментара си Ангел Джамбазки:

„Този Европейски съюз ще бъде разпаднат не от скептиците, а от отвратителните лобисти и глезени богаташчета като Макрон, който нагло се опитват да крадат бизнес. Пред очите на всички.

Няма никакво съмнение, този Европейски съюз трябва да бъде променен. Или Макрон, сирийските майки с деца и ишиасът ще го унищожат. Автомобилният транспорт е третият по доходи на заетите лица и по приходи в хазната в България, при това е изцяло частен.

Точно е изречението: „Страни като Франция и Германия, разтревожени от конкуренцията на фирми в държави членки, където пътните разходи са по-ниски, успяха да ..." Да се опитат да ни фалират. Франция и Германия са „разтревожени“ от конкуренцията!.. Тези, които лягат и стават с мантрите за „единния свободен пазар“. Същите, които не бяха разтревожени от конкуренцията, когато трябваше да се намърдват на нашите пазари.

Сега трябва да направим две неща. Първото е камионите да блокират Брюксел. Второто - българското правителство трябва ясно и недвусмислено да заяви, че България ще наложи вето по някакъв друг важен за Германия и Франция въпрос, без значение какъв.“

 

 

   Fluida

   Lema BG


 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax