Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Зоран Заев гостува на Бойко Борисов

zaeГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

България ще поиска от Брюксел да има с Република Северна Македония нулеви ставки на митата при взаимния стокообмен. Това заяви премиерът Бойко Борисов след

среща с колегата си Зоран Заев в Министерски съвет. Борисов отчете, че към момента стокообменът между двете страни възлиза на 605 млн. евро. Очаква се след като ЕК одобри решението да отпаднат митническите такси между двете страни, стокообменът да нарасне над милиард евро. В Министерски съвет премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев обсъдиха изпълнението на Договора за добросъседство между двете страни. И още - Програма за сътрудничество в областта на културата до 2021 година подписаха министърът на културата Боил Банов и неговият македонски колега Асаф Адеми. Преди срещата в Министерски съвет министрите Банов и Адеми поднесоха венци пред бюст-паметника на Гоце Делчев в Борисовата градина по случай 147-годишнината от рождението на големия български революционер.

На брифинга за журналисти македонският премиер заяви, че през юни месец може да започнат преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.

------------------------------------------------------

 

Бел. ред. Новината е по информация на БГНЕС

 

 

 

 

   Fluida

   Lema BG


 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax