Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Планираният палеж очевидно е свързан с транс-гранични контрабандисти

pojГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На 26. февруари в ОДМВР-Видин е постъпила оперативна информация за готвен палеж в града. Криминалисти анализирали данните и предприели светкавични действия. Няколко

часа по-късно, призори на 27. февруари, секретен пост на входа на Видин засякъл съмнителен бус, който продължил движението си в града и спрял пред частен адрес. Там водачът и пътникът разтоварили багажа си. По–късно двамата напуснали жилището с раници на гърба и голям сак. Насочили се към ГПУ-Видин. Единият прескочил оградата и приближил 10-тонна цистерна с дизелово гориво в двора. Другият, вероятно забелязвайки полицаите, дал знак и двамата бързо се оттеглили. Мъжете са задържани с бутилки бензин и пликчета с химическо вещество.

Имущество на стойност за 4,5 млн. лева има на територията на ГПУ-Видин, поясни старши комисар Петър Коцин, директор на ОДМВР-Видин. Само на 50 метра през улицата се намира бензиностанция, а в близост до мястото - жилищни блокове, допълни и зам.-окръжният прокурор Владислав Влашев.

Двамата задържани мъже, родом от Ломско, живеят в столицата. Нямат криминални регистрации, не са осъждани. Повдигнати са им обвинения за приготовление за палеж, взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража“ с решение на Видинския районен съд. Предстои преценка на събраните доказателства и от Окръжен съд – Видин. Районна прокуратура – Видин наблюдава образуваното по случая досъдебно производство, уточни административният ръководител на прокуратурата в града Ваня Ненкова и благодари на служителите на МВР за бързите и професионални действия. Работата на разследващите полицаи и прокурорите продължава.

 

   

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n