Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Кулминацията на тържествата се предвижда за 20 юли, Илинден

taГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Импозантно честване на 140-годишнината на българската отбранителна промишленост предвижда програмата на новоучредения в Казанлък Инициативен комитет за отбелязване

на юбилея. За председател на комитета бе избран казанлъчанинът д-р Добромир Тотев, бивш дългогодишен постоянен секретар в Министерството на отбраната, а понастоящем зам.-председател на Българската национална комисия по военна история. Кулминацията на честванията се предвижда за 20 юли, Илинден, тъй като св. Илия се счита за покровител на оръжейниците. За юбилея ще бъдат поканени бивши и настоящи ръководители на предприятия от ВПК на България и изявени оръжейници, които ще бъдат отличени с грамоти и икони на св. Илия. На тържествата ще присъства и главата на Българската православна църква – патриарх Неофит, който преди 20 години в качеството си на Русенски митрополит благослови българските оръжейници, събрали се в Казанлък.

Основна задача на Инициативния комитет ще бъде да работи за възстановяване честта и достойнството на пострадалите от преследванията на комунистическия режим български оръжейници.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n