Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Но румънските „Чудовища“ заслужиха Голямата награда на фестивала

praseГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Най-много награди на 23-ия София Филм Фест спечели българският филм “Прасето”. Лентата на Драгомир Шолев беше отличена с Наградата за най-добър български игрален

филм. Въпреки че не спечели голямата награда за най-добър филм, международното жури го удостои със Специална награда. „Прасето“ заслужи и наградата на ФИПРЕССИ.

Румънският филм „Чудовища” на режисьора Мариус Олтеану спечели Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс на София филм фест. Нора Фингшайд получи Наградата за режисура за филма си „Извън системата” (Германия). А“Рози в нощта” на режисьора Пенчо Кунчев е най-добрият български късометражен филм, който му спечели 6 000 евро.

Публиката определи за най-добър филм от международния и балканския конкурс на СФФ “Снимка с Юки” на режисьора Лъчезар Аврамов. Наградата за най-добър балкански филм се присъди на “Нейната работа” на гръцкия режисьор Никос Лабот. “Тайният живот на Вера” на режисьора Тонислав Христов е най-добрият документален филм на фестивала. ХХІІІ Международен филмов фестивал София Филм Фест представи 189 филма от 53 държави.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n