Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Президентът Болсонаро гостува в Белия дом

bolАтина ПАШОВА

Американският президент Доналд Тръмп постави на дневен ред възможността Бразилия да стане член на НАТО, след като посрещна във Вашингтон бразилския си колега Жаир

Болсонаро. Според стопанина на Белия дом, отношенията между двете страни са по-добри от всякога, а двамата лидери споделят общи възгледи по редица въпроси. Крайнодесният бразилски президент Жаир Болсонаро е на първото си официално посещение във Вашингтон след като пое поста на 1. януари. Основна тема на разговор между двамата лидери бяха въпросите на сигурността.

„Бразилия и САЩ са рамо до рамо в усилията си да гарантират свободата и да запазят традиционния начин на живот с уважение към Бога и срещу всяка идеология, основана на пол или коректни политически нагласи, както и срещу фалшивите новини“, коментира Жаир Болсонаро.

Евентуално обявяване на Бразилия за стратегически партньор на НАТО по примера на Нова Зеландия, Австралия, Япония, Южна Корея и други държави ще даде на страната специален статут и ще ѝ позволи да участва в много по-голям обмен на информация по въпросите на сигурността и отбраната.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n