Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Казанлък е домакин на международната надпревара с приятелски характер

poletГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Първото състезание по парапланеризъм „Rose valley XC” в дисциплината крос кънтри се провежда от 1. до 5. май в Розовата долина. Организатори на състезанието са местни

парапланеристи с подкрепата на Българския национален аероклуб. Първата надпревара по въздух в Розовата долина е с приятелски характер и е насочена към усъвършенстването на младите пилоти и разучаване на маршрутите за летене в околността. Авиаторите излитат от поляни в подножието на връх Хаджи Димитър /Бузлуджа/ и връх Саръяр. При неблагоприятни условия в района се предвижда вариант излитанията да бъдат с начална точка Сопот. Изкачването до точките на излитане става с подкрепата на оф-роуд клуб „Казанлък“.

Съдия на надпреварата, в която участват 21 парапланеристи, е Даниел Димов. Сред участниците има една дама – Галина Теофилова – и двама гости от съседна Румъния – Владо Аврамеску и Мариян Дуносе. Задачата през първия ден на състезанието е била прелет от Бузлуджа до Мъглиж с крайна дестинация Николаево с обща дължина от 49,92 км; завършили са успешно 10 парапланеристи.

----------------------------------

снимка Николай Стоянов, участник в състезанието

 

 

   Fluida

   Lema BG


 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax