Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Убеден съм, че ще намерим решения с приятелска България, заяви македонският премиер

zzГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

“За мен като политик, осъзнавайки чувствителните теми на Балканите, напълно разбирам дебатите в България и Северна Македония по отношение на революционера

Гоце Делчев, който България също го смята за свой. Вярвам, че са възможни решения по всички въпроси. Още в понеделник ще се срещна с нашите представители в историческата комисия, която ще има заседание на 15. този месец”, каза Зоран Заев.

Изпълнението на Договора за приятелство е задължение на двете страни и вярвам, че ще продължим да намираме решения с приятелска България, заяви македонският премиер Зоран Заев, коментирайки българската подкрепа за началото на преговорите за членство в ЕС, но при определени условия. Той посочи, че досега е постигнато разбирателство по отношение на шест исторически фигури и четири глави, които са били изпълнени за две години.

Заев очаква България да бъде един от най-лоялните привърженици на решението за дата за преговори за присъединяване към ЕС и вярва в решаването на всички спорни въпроси чрез двустранен диалог и изграждане на приятелство. Наскоро той обяви за предстояща среща с българския си колега Бойко Борисов, която ще проведе преди заседанието на Съвета на ЕС.

 

   

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n