Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Макрон и други лидери доведоха Европа на ръба на пропастта

paГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Френският президент Еманюел Макрон издаде диагноза за Алианса: НАТО е в мозъчна смърт, Европа е на ръба на пропастта. Чуйте коментара на Красимир Каракачанов: „И

Макрон, и много други европейски лидери са виновни за това, което коментират сега. Не бих казал, че НАТО е в мозъчна смърт, но НАТО има сериозни проблеми. И те са свързани с това разделение, което се случи в самата Европа, и заради политиката, която Турция води в Близкия Изток без да се съобразява с партньорите си в НАТО.

Но за тази политика, извинявайте, „на ръба на пропастта“ – а коя е пропастта? Нека да каже коя е пропастта. Защото за мен пропастта, пред която се е изправила Европа, включително и България, e липсата на визия. Изправени сме пред угрозата Европа да стане континент, в който християнските ценности, семейните и националните принципи да изчезват в името на егоистични и корпоративно-икономически интереси.

Едно голямо ултралиберално лоби работи десетилетия на стария континент, за да се обезличат европейските нации, държави и култури. Същите тези политици, които управляваха, а някои и продължават да управляват Европа, носят отговорността.

Европейският съюз беше изграден на основата на християнските ценности и демокрацията. Впоследствие тихомълком Европа се отказа от думата „християнство“, а точно с християнските принципи Европа възпитаваше своите поколения в уважение към семейството като съюз между мъж и жена с деца, не с прокламирането на семейства от двама мъже или две жени.

Целта беше европейските граждани да бъдат превърнати в едни консуматори, в едни потребители, а не в хора, които имат ценности и култура.“

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n